KVEPIANČIOS ŽVAKĖS — AROMATŲ MAGIJA IR JAUKUMAS

- Kategorijos Straipsniai

Žvakės nuo seniausių laikų yra jaukumo ir ramybės simbolis. Aromaterapija, meditacija, religiniai ritualai, šventės ar romantiška vakarienė — žvakių deginimas turi daugybę nusistovėjusių tradicijų. Dėl šių priežasčių žvakės neabejotinai yra visiems puikiai pažįstama priemonė, norint sukurti ypatingą atmosferą.

Žvakių yra visokiausių rūšių, o viena iš jų — kvepiančios žvakės. Šios aromatinių aliejų ir įvairiausių aromatų prisotintos žvakės ne tik skleidžia jaukią šviesą, bet ir užpildo aplinką nuostabiausiais kvapais. Net jei per daug apie tai ir nesusimąstome, skirtingi aromatai daro įtaką mūsų būviui ir nuotaikoms — juk uoslė yra seniausias ir vienas iš penkių pagrindinių žmogaus pojūčių. Vieni aromatai gali padėti atsipalaiduoti po sunkios dienos, sukurti ramybe pulsuojančią atmosferą, kiti, priešingai — tonizuoti ar įkvėpti kūrybinei veiklai. Be to, tyrimais įrodyta, kad atsiminimai ir kvapai taip pat glaudžiai susiję, o tai reiškia, kad tam tikri kvapai gali sužadinti akimirkas net iš tolimiausios praeities. Vienas iš būdų pajusti užburiančių aromatų galią yra kvapnios žvakės, todėl žemiau dalinamės išsamesniais patarimais, kodėl gi verta leistis į šią užburiančią kvapų kelionę.

Kodėl verta naudoti kvepiančias žvakes?

1. Tai paprastas būdas kvėpinti patalpas ir neutralizuoti kitus kvapus.


Kasdien mus supa tūkstančiai kvapų, susidedančių iš skirtingų komponentų. Nauji baldai, kadaise močiutės dovanota staltiesė, drėgmė, remontas, maisto produktai, augintiniai, vaistai ar naudojamos kosmetinės priemonės — ilgainiui skirtingi namų kampeliai įsigeria įvairiausių kvapų. Šitaip susiformuoja tas išskirtinis kvapų junginys, neatsiejama namų dalis, prie kurios taip priprantame, kad ilgainiui patys nė nebejaučiame, tačiau į namus užėję svečiai kaipmat užuodžia visus kvapus. Siekiant, kad užburiantis kvapas būtų Jūsų namų vizitinė kortelė, prieš apsilankant svečiams uždekite aromatinę žvakę. Ji puikiai neutralizuos nemalonius patalpų kvapus, tad vos atvėrus namų duris, svečius pasitiks šventiška atmosfera ir švelnus aromatinių aliejų dvelksmas. Aromatinės žvakės — tai išties nepamainoma priemonė, norint bent vienam vakarui erdvę užpildyti subtiliais aromatais, paįvairinti kasdienybę švelniu santalo, saldžiu avietės ar paslaptingais rytietiškais kvapais.


2. Tai puiki interjero detalė bei priemonė magiškai atmosferai sukurti.


Stilinga aromatinė žvakė net ir nedeginama atrodo gražiai. Tai subtilus interjero aksesuaras, suteikiantis erdvei ypatingo jaukumo pojūtį ir pagyvinantis net nuobodžiausias namų kerteles. Laikykite žvakes ant stalo, lentynų ar spintelių. Kalbant apie stilingas interjero detales, vonios kambariui neretai skiriama mažiau dėmesio nei kitoms patalpoms. Vonios kambario lentynose ar ant spintelės raskite vietos aromatinei žvakei padėti. Ji dailiai papuoš šią privačią erdvę, o uždegus kvapnią žvakę nosį kutens malonūs aromatai, todėl galėsite dar labiau atsipalaiduoti bei pasimėgauti maudynėmis vonioje.


3. Kvepiančios žvakės — idealus pasirinkimas mėgstantiems kvapų įvairovę.


Kvapnių žvakių skleidžiamas aromatas intensyvus, tačiau, kai žvakė užgesinama, jis gana greitai išsisklaido. Tai atveria plačias galimybes eksperimentuoti su skirtingais kvapais arba užsiimti aromaterapija namuose tik tada, kai to norisi. Rinkitės aromatinę žvakę pagal sezoną, nuotaiką, paros laiką, atraskite savo mėgstamiausią aromatą šeimos šventėms, derinkite kvapus prie skirtingų erdvių interjero ir paskirties. Norėdami maksimaliai pajusti kvepiančios žvakės skleidžiamą aromatą, deginkite ją mažiausiai valandą.


4. Tai ne tik puikus aromatas, bet ir šildantis žvakės jaukumas.


Žvakės kaip niekas kitas suteikia namams jaukumo ir šilumos. Uždegus kvepiančią žvakę, visa patalpa tarsi sušvinta naujomis spalvomis, o Jus apgaubia mėgstamas kvapas, kuris padeda atsipalaiduoti ir pamiršti visus rūpesčius. O kas gali būti geriau už jaukų vakarą žvakės šviesoje, kai už lango ūžauja žvarbus vėjas?


5. Paprasta naudoti.


Aromatinės žvakės — tai itin nesudėtingas būdas nuspalvinti namų atmosferą subtiliais aromatais ar paryškinti jau naudojamą namų kvapą. Norėdami maksimaliai pajusti kvepiančios žvakės skleidžiamą aromatą, deginkite ją mažiausiai valandą. Kad kvapas išliktų ilgiau, degančios žvakės nelaikykite prie atviro lango ar esant skersvėjui. Deginant aromatinę žvakę svarbu laikytis visų saugumo rekomendacijų ir, žinoma, degančios žvakės nepalikti be priežiūros. Saugiam ir paprastam naudojimui rinkitės ODORO žvakes — jos patalpintos stilingame juodo stiklo indelyje, kuris apsaugo nuo žvakės vaško išbėgimo. Be to, nereikės papildomai rūpintis papildomomis žvakidėmis ar padėkliukais.

Kaip žinia, kvapnios žvakės nėra vienintelis būdas patalpų kvėpinimui. Karštą dieną, kai nesinori deginti žvakių, itin greitą efektą pasieksite naudodami purškiamus namų kvapus. Kita itin populiari ir dažnai sutinkama priemonė patalpų kvėpinimui yra namų kvapai su lazdelėmis. Juos verta naudoti, kai jau turite savo mėgstamiausią aromatą ir norite, kad jis erdvėje laikytųsi ilgai (apie 3-4 mėnesius). Naudojant namų kvapus su pagaliukais, aromatas natūraliai išsisklaido po visą erdvę, tačiau kvapas nėra toks intensyvus ir ryškus kaip uždegus aromatinę žvakę.
Susipažinkite su ODORO MOOD kolekcijos kvepiančiomis žvakėmis, kurios užpildys Jūsų namus įstabiausiais aromatais ir pažadins svajones. Kuris kvapas puikiausiai tiktų Jūsų namams?

  • Registruotis

Naujos paskyros sukūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite su Arba Atstatyti slaptažodį