PURŠKIAMI KVAPAI NAMAMS. 5 PRIEŽASTYS, KODĖL JUOS VERTA NAUDOTI

- Kategorijos Straipsniai

Turbūt visiems pažįstama situacija, kai po ilgesnio laiko grįžus į namus pajaučiame TĄ unikalų mūsų namų kvapą. Žinoma, daug laiko praleidžiant namuose, ilgainiui taip susitapatiname su tuo kvapu, kad imame jo neužuosti. Tačiau jį, vos pravėrus duris, iš karto pajus užsukę svečiai. Kiekvienų namų kvapas — tai pačių įvairiausių komponentų mišinys. Tai gaminimo kvapai, baldai, audiniai, naminiai gyvūnai, namiškių naudojama parfumerija ir daugybė kitų veiksnių, lemiančių, kokį kvapą pajusime įžengę į namus. Tad koks bus tas pirmasis įspūdis apie Jūsų namus?

Purškiami kvapai — tai vienas paprasčiausių būdų, norint aromatizuoti patalpas ar daiktus bei sukurti jaukią atmosferą. Ši priemonė akimirksniu neutralizuoja nemalonius kvapus, suteikdama namams nuostabų aromatą. Ir tai tik kelios priežastys, kodėl kvapnūs purškikliai tokie populiarūs šiais laikais. O kodėl dar verta naudoti purškiamus kvapus — dalinamės šiame tekste!

1.  Itin greitas kvapo efektas

Tai vienas didžiausių privalumų lyginant su kitomis patalpų aromatizavimo priemonėmis (namų kvapai su lazdelėmis ar kvepiančios žvakės). ODORO purškiklį itin paprasta naudoti, o aukšta aromatinio aliejaus koncentracija užtikrina, kad intensyvus aromatas būtų juntamas jau po vieno purkštelėjimo. Todėl purškiami kvapai ypač tinka probleminėms namų vietoms, kuriose kartais norisi daugiau gaivos. Pavyzdžiui, vonios kambaryje gali būti juntami pelėsio, drėgmės ar kiti kvapai, taip pat, kaip prie skalbinių krepšio ar koridoriuje prie batų lentynos. Tačiau nemaišykite namų kvepalų su ilgus metus daugelio voniose karaliavusiu aerozolio purškikliu. Tai ne tas pats! Kokybiški šiuolaikiniai kvapų purškikliai neturi nieko bendro su pigiais gaivikliais, kuriais kadaise be saiko būdavo išpurškiami vonios kambariai ir tualetai. Kruopščiai sukurta namų kvepalų formulė skirta papildyti kiekvieną erdvę subtiliu, bet neįkyriu aromato dvelksmu. Namų kvapai suteikia užburiantį aromatą namams taip pat, kaip parfumerinis vanduo suteikia kvapą Jūsų odai, plaukams ar drabužiams.

2.   Nereikalauja priežiūros

Daugeliui pažįstami namų kvapai su lazdelėmis ar kvepiančios žvakės atrodo dailiai ir puikiai aromatizuoja patalpas. Vis dėlto šios priemonės (ypač deganti aromatinė žvakė) reikalauja saugios vietos ir šiokios tokios priežiūros. Tačiau purškiamus kvapus galite naudoti, kada tik užsigeisite — galbūt net pasiimti su savimi į kelionę. Turint mažų vaikų ar patalpose, kur nėra saugios vietos pastatyti namų kvapus su lazdelėmis, o galbūt viešbutyje, kur dėl saugumo negalima deginti žvakių, purškiami namų kvepalai — tikras išsigelbėjimas prisiekusiems aromatų gerbėjams. ODORO purškiami kvapai yra saugiame plastikiniame indelyje, todėl nekils pavojus sudaužyti ar išpilti aromatinį aliejų. Tai leidžia mėgstamam kvapui keliauti su Jumis visur ir visada. Kvėpinkite vonios kambarį, miegamąjį, automobilį, stalčius ar rūbų spintas.

3.  Suteikia švaros ir gaivos pojūtį

Kartais nesvarbu, kaip kruopščiai išvalytume namus, tam tikri kvapai pasilieka. Ilgiausiai juntami gaminimo ar kiti ryškūs buities ar remonto kvapai. Jei tai skaniai kvepiantis pyragas — puiku. Tačiau, turbūt sutiksite, jog pasitaiko taip, jog net pašalinus nepavykusio virtuvės eksperimento likučius, kvapas primena apie tai visą likusią savaitę. O jei tokia „avarija“ nutinka prieš pat ateinant svečiams? Purškiami namų kvapai puikiai gelbėja kasdienėse gyvenimo situacijose, kai norisi papildomo gaivos pliūpsnio. Jie puikiai neutralizuoja kitus kvapus ir skoningai įsilieja bei papildo interjerą. Juk įspūdis apie namus nėra tik tai, ką matome akimis.

4.  Nuostabus kvapas be įsipareigojimų!

Naudojant purškiamus kvapus viskas priklauso nuo Jūsų. Juos galite naudoti tiek esant poreikiui neutralizuoti tam tikrus kvapus, tiek prieš ateinant svečiams ar bet kada, kai manote, kad namų interjerui ar Jūsų nuotaikai trūksta daugiau aromatingų natų! Kvapo intensyvumą taip pat galite reguliuoti, pasirenkant didesnį ar mažesnį purkštelėjimų skaičių.Priešingai nei namų kvapai su lazdelėmis, kurie kvapą skleidžia nuolatos, purškiklių kvapas stipriausias vos tik jį papurškus. Tai atveria galimybes eksperimentavimui su skirtingais aromatais priklausomai nuo nuotaikos ar progos. Pavyzdžiui, kasdienybei puikiai tiks „Santalas“, penktadienio vakarą geram laikui įkvėps „Kubos šėlsmas“, o žiemos švenčių metu nepamainomas namų kvapas „Kalėdos“.

5.  Universalumas

Purškiami kvapai atveria galybę panaudojimo būdų. Galite juos naudoti kaip auto kvapus, išpurškiant popierinius kvėpiklius automobilyje. Juk automobilio kvapai daugeliui žmonių yra labai svarbi kelionės dalis, suteikianti malonių pojūčių vairuojant. Žinoma, smagu ir tai, kad mėgstamas kvapas maloniai pasitinka kaskart įlipus į automobilį.

Kita gudrybė — prieš dedant naujų šiukšlių maišą, galite purkštelėti gaivaus aromato į šiukšlių dėžę. Kitas dažnas purškiklių panaudojimo būdas — suteikti mėgstamo aromato drabužinėms, rūbų spintoms. Be abejo, priemonę reikėtų laikyti bent 15 cm atstumu nuo purškiamo objekto. Žinoma, galite iškvėpinti ir audinio gabalėlį bei laikyti jį spintoje. Nuo laiškų popieriaus, kilimų iki užuolaidų — purškiamus kvapus galite pritaikyti visur bei naudoti juos tuose namų kampeliuose ir patalpose, kur galbūt įprasti namų kvapai su lazdelėmis nepasiekia.

Kvapai neabejotinai atlieka svarbų vaidmenį mūsų gyvenime. Jie pažadina senus ir kuria naujus prisiminimus, suteikia pozityvių emocijų bei prideda šarmo Jūsų individualiai erdvei. Tad būkite kūrėjai, suteikite savo namams ar automobiliui vasaros gaivos, uogų, gėlių, saldžių ar kitų užburiančių aromatų. Na, o mūsų rankų darbo purškiami ODORO namų kvapai padės Jums sukurti jaukią atmosferą, kad ir kur bebūtumėte.

  • Registruotis

Naujos paskyros sukūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite su Arba Atstatyti slaptažodį